Martinus Respondoj er sat på pause. Du i stedet følge og være med til opbygningen af en Martinus Wiki, hvor ideen er at få en neutral beskrivelse af Martinus forskellige begreber.
+1 stemme
167 visninger
af
Hej

 - Jeg har spekuleret en del over 'urbegæret'. Det synes jo at opstå i kombination mellem tomhed og energi, men hvorfor egentlig? Hvad er det, som får tomheden og energien til ligefrem at ønske sig noget? Der kan vel næppe være en eller anden intelligens BAG denne tomhed/energi, da disse jo synes at være 'grundfjeldet' for guden?
Eller er jeg helt væk fra vinduet?

Med venlig hilsen fra Jan Svenssonaf
Spændende spørgsmål. Jeg tør ikke umiddelbart give et svar.

Jeg mener dog at du har fat i det rigtige, når du skriver at der ikke være en intelligens bag urbegæret. Det er , som jeg forstår det, kun jeg'et, som ligger bag urbegæret.

Jeg skal have læst mere op på det her :-)

1 Svar

0 stemmer
af
Jeg har spekuleret en del over 'urbegæret'. Det synes jo at opstå i kombination mellem tomhed og energi, men hvorfor egentlig?

Med et evigt jeg og noget evigt skabt, så er der noget som skal have skabe en overgang mellem de to og det starter så med urbegæret. Martinus er også inde på at noget bevægeligt ikke kan bevæge sig selv og der derfor er nødt til at være noget ikke bevægeligt, som bevæger det bevægelige. Jeg ved ikke om mit svar hjælper.

...og et lille "p.s.", urbegæret er noget som findes/er og ikke noget som opstår. Det er evigt.

Hvad er det, som får tomheden og energien til ligefrem at ønske sig noget?

Det her fortjener et seperat spørgsmål.  

Det er umiddelbart tomheden og energien i kombination, som fremkalder et ønske, så jeg tror ikke at vi behøver at lede efter noget tredje til at skabe ønsket. Jeg'et bliver nogle gange beskrevet som tomhed eller et umanifisteret noget, som via sin skabe- og oplevelsesevne udtrykker sig i det skabte. Det er en evig struktur med sult/mættelse og spiralkredsløb, som "kører" i det uendelige. Ved ikke om det svar giver mening :-)

Der kan vel næppe være en eller anden intelligens BAG denne tomhed/energi, da disse jo synes at være 'grundfjeldet' for guden?

Nej, der er ikke noget bag tomheden eller jeg'et. Det beskriver Martinus som den årsagsløse årsag og dermed et absolut fast punkt i vores tilværelse.

Eller er jeg helt væk fra vinduet?

Det synes jeg ikke, men det er svært, som man også kan se i mine svar :-)
af
+1
Hej igen

 - Jeg er åbenbart en utrættelig SpørgeJan
Og tusind tak for svarerne

Denne gang vil jeg gerne vide, hvor kærligheden så opstår i al denne tomhed/energi/seksfolds energispaltninger?
Og hvordan giver det I det hele taget mening, sådan rent teknisk, at forsøge at kontakte denne tomhed/energi via bøn?

Med venlig hilsen fra Jan
af
Hej Jan,

Tak for spørgsmålene. Spørg endelig løs. Det er derfor siden er her :-)

Kan jeg få dig til at stille spørgsmålene som spørgsmål” i stedet for som en kommentar? Så er de lettere at finde :-)

Det er også muligt at stille spørgsmålene som relateret til svarene. Der et “link” ikon ved hvert svar, som linket det nye spørgsmål til svaret. Det er ikke vigtigt at du gør det.

... og bliv endelig ved med at spørge. Jeg har fået tid til at få mere gang i Martinus Respondoj, så jeg er bare glad for at du spørger :-)
Martinus Respondoj er dedikeret til at forstå Martinus Verdensbillede.

Stil et spørgsmål om Martinus Verdensbillede
Få flere muligheder:
Opret en konto (gratis)
Login

Nyttige links:
Stil et spørgsmål
Kom i gang
...