Martinus Respondoj er sat på pause. Du i stedet følge og være med til opbygningen af en Martinus Wiki, hvor ideen er at få en nøgtern beskrivelse af alle Martinus' begreber.
+2 stemmer
235 visninger
af
Hejsa

 - De her 'guldkopier', hvordan opstår de, og hvorfor netop guld?
Med venlig hilsen fra Jan Svensson

af
Tak for spørgsmålet! :-)

2 Besvarelser

0 stemmer
af
Hvordan opstår guldkopier?

Guldkopier er erindringer om tidligere oplevelser, som over tid er kommet til at fremstå i et forklaret og lykkende givende lys.

Vi kender det formentlig alle fra vores eget liv, hvor tidligere ubehagelige oplevelser over tid kan komme til at fremstå i et mere forklaret og behageligere lys. Ordsporget om at "tiden læger alle sår" dækker over dette fænomen.

Jeg har fundet nogle citater af Martinus, så det er forklaret med hans ord.
 
Martinus beskriver det på følgende måde  i "To slags kærlighed" stk 13
Erindringerne har nemlig den egenskab, at de bliver mere og mere lysende og strålende, jo ældre de bliver, eller desto længere tid der er gået, siden de blev til ved væsenets oplevelse af den fysiske og ydre åndelige verden. Vi har derfor i vore kosmiske analyser udtrykt disse erindringer som "guldkopier" af de begivenheder eller objekter, de udgør erindringerne af.

Fra Livets Bog 1, stk. 216:
Da guldkopierne egentlig udgør den essens, der bliver tilbage, når en oplevelse har udspillet sin rolle eller mission som erfaringsgivende, og den af samme erfaring efterladte erindring er blevet udrenset således, at den virkelige idé eller kerne, hvilket vil sige facittet i samme erindring, er blevet blottet, vil enhver guldkopi således eksistere som identisk med facittet af den handlings eller manifestations dybeste årsag eller idé, der affødte erfaringen.

Følgende citat fortæller også om "afrustningsprocessen". Det er fra Livets Bog 2, stk. 359
Da disse jo fremtræder i en overvældende "guldkopiering", hvilket vil sige, at absolut alt eventuelt mørke og ubehageligt ved disse erindringer er fjernet eller opløst, "rustet" bort, således at kun det absolut fuldkomne og gode eller ædle er tilbage, bliver denne "indre verden" jo en "salighedstilstand" eller et liv i absolut glæde og lykke.


Mere om guldkopier i denne artikel:
af
Martinus kommer med en mere "teknisk" forklaring på hvordan guldkopier opstår og hvordan de kan opleves af henholdsvis hukommelse og intuitionen. Det giver et mere nuanceret billede af guldkopierne og deres funktion. Det jeg har beskrevet er princippet for guldkopierne.
0 stemmer
af

Jeg fandt et stykke i Livets Bog 5, hvor Martinus forklarer navnet guldkopier.

Det er et længere stykke om hvordan væsenet i salighedsriget oplever i en indre verden, hvor tidligere oplevelser er blevet "overjordisk lyse", dvs. fremstår i et højere forklaret lys uden det ubehag, som evt. var med i forbindelse med den oprindelige oplevelse.

Her er citatet:
Som vi nævnte før, er disse erindringer fremtrædende i "guldkopier", hvilket altså vil betyde, at disse fortidige oplevelser, der alle, i forhold til væsenets nuværende stadium i kredsløbet, er primitive, nu ses i et strålende lys, som de nødvendige led i kredsløbet de er, og helt betingende dettes fuldkomne eksistens og dermed muligheden for al oplevelse af liv.
(Livets Bog, Bind 3, stk. 642)


Martinus skriver om salighedsvæsenets minder at:
"..de ses som et uundværligt hundrede procents nyttigt og velsignelsesrigt led i skabelsen og opretholdelsen af evnen til at fornemme den guddommelige alkærlighed, der er universets grundtone. Heraf navnet "guldkopier". (Livets Bog 5, stk. 1684)


Denne stykoverskrift giver også et hint om hvorfor det hedder guldkopi:
"Salighedsrigets" og "guldkopiernes" opståen. Hukommelsesevnen er en mental "forgyldningsevne", "salighedsriget" er en "forgyldt" verden
Livets Bog, Bind 4, stk. 1109, stykoverskrift.
af
+1
- Tusind tak for svarene. Jeg tror jeg har fattet det nu.
af
Lyder godt. Jeg lærte også noget på vejen :-)
af
+1
- Hey, jeg kom lige i tanker om, at vi, så vidt jeg husker, skulle miste dele af hukommelsen, når vi nærmer os Det rigtige menneskerige. Så, ryger der da 'noget af I svinget, eller hva'? Hvis det står til troende er der da mindre at muntre sig over i Hukommelsesriget? Det er vel næppe meningen?
Det kunne man jo nemt gå hen og blive sur over ..
af
Som jeg forstår det, så mister vi ikke det vi har oplevet. Det hele bliver gemt. Det vi mistet er evnen til at huske eller med andre ord, tilgå det vi tidligere har oplevet. Vi har fortsat muligheden for at genopleve tidligere oplevelser. Evnen er bare nedsat, men når den kommer igen, så kan vi genkalde os “alt”.
Martinus Respondoj er dedikeret til at forstå Martinus Verdensbillede.

Stil et spørgsmål om Martinus Verdensbillede
Få flere muligheder:
Opret en konto (gratis)
Login

Nyttige links:
Stil et spørgsmål
Kom i gang
...