Martinus Respondoj er sat på pause. Du i stedet følge og være med til opbygningen af en Martinus Wiki, hvor ideen er at få en nøgtern beskrivelse af alle Martinus' begreber.
0 stemmer
3.8k visninger
af
Martinus var ikke specielt fokuseret omkring sin egen person. Det var hans sag og en ny moral, som skulle være i centrum. Derfor kan det alligevel være rart at vide lidt om personen bag værket og verdensbilledet.

Skriv gerne et svar, hvis du finder mere information om Martinus. Jeg prøver at samle overskrifter op her i spørgsmålet.

1 Svar

0 stemmer
af

Der findes en kort gennemgang af hvem Martinus var som person her: http://www.martinus.dk/da/martinus-kosmologi/hvem-er-martinus/

Introduktion
Fra introduktionen på martinusguiden.dk:
Martinus er blevet kaldt for ”Danmarks bedst bevarede offentlige hemmelighed”. Han blev født i den nordjyske stationsby Sindal i 1890. Den udløsende baggrund for hans forfatterskab var oplevelsen af en dybtgående bevidsthedsforandring, der med hans egne ord: ..”udløste helt nye sanseevner, evner der satte mig i stand til - ikke glimtvis - men derimod i en permanent vågen dagsbevidsthedstilstand at skue alle de bag den fysiske verden værende åndelige kræfter, usynlige årsager, evige verdenslove, grundenergier og grundprincipper. Tilværelsesmysteriet var således ikke noget mysterium for mig”.

Litteratur, foredrag, studiekredse, spørgsmål Martinus er skaberen af værket ”Det Tredje Testamente”, hvoraf Livets Bog i syv bind er hovedværket. Som supplement til dette har han skrevet Det Evige Verdensbillede 1-4, hvor han ved hjælp af farvelagte symboler og forklarende tekster klarlægger kosmologiens hovedprincipper. Desuden har han skrevet bøgerne Logik og Bisættelse samt 28 mindre bøger.

Video om Martinus og hans verdensbillede

Denne her video er ikke helt ny, men giver et indblik i hvem Martinus var, hvad han stod for og ikke mindst hvad hans Verdensbillede er. Den bruges også som introduktion på Martinus Center Klint.Bøger - Martinus som vi husker ham
Der er udgivet et bøger med Martinus erindringer ("Martinus' erindringer") samt hvordan folk husker ham ("Martinus som vi husker ham"). Du kan købe bøgerne på http://shop.martinus.dk/danske-boeger-9/andre-udgivelser-41/

Interviews - Martinus som vi kendte ham
Serien "Martinus som vi kendte ham" giver også et indtryk af Martinus som person. Serien indeholder interviews af folk som kendte Martinus. Serien består af 8 videoer af ca. en times varighed.

http://www.martinusforum.dk/blog/martinus-video/martinus-som-vi-kendte-ham-de-mange-talenter
http://www.martinusforum.dk/blog/martinus-video/martinus-som-vi-kendte-ham-ii-energi-og-aandelige-evner
http://www.martinusforum.dk/blog/martinus-video/martinus-som-vi-kendte-ham-iii-gaature-om-natten
http://www.martinusforum.dk/blog/martinus-video/martinus-som-vi-kendte-ham-iv-humor
http://www.martinusforum.dk/blog/martinus-video/martinus-som-vi-kendte-ham-v-ensomhed
http://www.martinusforum.dk/blog/martinus-video/martinus-som-vi-kendte-ham-vi-de-tidlige-aar
http://www.martinusforum.dk/blog/martinus-video/martinus-som-vi-kendte-ham-vii-de-sidste-aar
http://www.martinusforum.dk/blog/martinus-video/martinus-som-vi-kendte-ham-viii-martinus-paa-film

Podcast med Per Bruus-Jensen
Jeg fandt et par podcasts (som det hed en gang), hvor Per Bruus-Jensen fortæller om hvem Martinus var.
http://claircast.blogspot.dk/2008/11/claircast-65-hvem-var-martinus-del-1.html

Interview af Ole Therkelsen om Martinus historie:
http://www.martinusforum.dk/martinus-video/historien-om-martinus-interview-ole-therkelsen

...