+1 stemme
161 visninger
af
Kære Martinus Respondoj,

Jeg mindes engang for mange år siden at have læst, at Martinus fortalte at udviklingsvejen for Vesten og Østens mennesker havde været forskellig.

Han nævnte noget med at i Østen var de gået direkte fra at være følelsesmennesker, over at opnå åndelige kræfter gennem meditation og deslige, og på den måde endt med at få åbnet kosmisk bevidsthed.

Hvorimod i Vesten skal vi gå fra "følelsesmennesker", til "intelligensmennesker", til intellektualiseret følelse, siden intuition, og slutteligt til kosmisk bevidsthed ("rigtige mennesker").

Det er muligvis ikke noget han selv har skrevet, men derimod noget fra en samtale han har haft med en ven/bekendt. Denne ven/bekendt har siden skrevet en bog om sine oplevelser med Martinus. Jeg mener det var i den bog jeg læste det.

Grunden til jeg spørger er, at jeg har ledt efter det for nyligt, men det er ikke lykkedes mig at finde det.
af
Hej Marcus, Martinus har skrevet om forskellen på østen og vesten. Forskellen er nok blevet en anelse mindre siden Martinus skrev om det. Som jeg husker det han skrev, så er østen mere følelsesbetonet og derfor mere åndeligt indstillet. Vesten er mere intelligensbetonet og materialistisk indstillet. Både østen og vestens folk skal have deres intelligens og følelse i balance for ikke at blive kyniske (overvægt af intelligens) eller tossegode (overvægt af følelse). Jeg kan desværre ikke huske, hvor Martinus skriver om østen og vesten. Det må være muligt at søge efter det.

1 Svar

+1 stemme
af
Tusind tak for hurtigt svar! Jeg leder også stadig efter det præcise tekst sted, men har ik fundet det endnu. Men det er da godt at høre jeg ikke huskede helt forkert. Ja, vi må antage at forskellen er langt mindre i dag end dengang. Endnu en gang tak! God dag/aften 
af
Google giver lidt, hvis man søger på Martinus østen og vesten. Det var ikke umiddelbart et hit på en af Martinus egne teksten.
af
Ja, jeg havde samme oplevelse. Jeg er stadig ved at gennemlæse nogle af de bøger jeg har, som ikke er tilgængelige online. Jeg mener at han muligvis i samme ombæring meget overraskende nævnte, at der i Østen er højtudviklede sjæle/mennesker med stærke åndelige kræfter, der hjælper med at holde menneskehedens udvikling på rette vej
af
Ja, jeg mener også at han har været inde på at der har været lokale højt udviklede "områder" i østen. Men nu skal det ikke længere være for en lukket gruppe, men for alle :-)
...