0 stemmer
168 visninger
af
Mit spørgsmål er faktisk: Kan ufuldkomne sjæle lære af en sjæl fra et højere rige med henblik på at bruge det i hverdagens personlige problemer? mit eget naive svar er: ja, det kan vi godt. men vores ufuldkomne side kommer altid frem, men vi kan da måske lære lidt af en ældre sjæl og her savner jeg især at læse hvordan Martinus bar sig ad i hverdagen og ikke kun om teoretisk åndelig viden som det der kan læses i Martinus værker.

Noget jeg især savner hos Martinus er hvordan Martinus selv taklede problemer i hverdagen og at kunne se hvordan en stor mester bærer sig ad i denne verden. For måske kunne man lære noget ved at se hvordan mesteren gjorde.

Selvføleligt stå vi på forskellige trin og er hæmmede af  hvordan vi hver især skuer fra vores blik og hvordan man efterfølgende takler det, men jeg savner at kunne se nogle flere eksempler på hvordan mennesker fra "det rigtige menneskerige" eller fra højere riger som "Visdomsriget" gør i hverdagens situationer. man kan eventuel få et lille indblik i at læse om den personlige side af Martinus og høre om ham blive fortalt af andre, men selvføleligt er det farvet af de pågældende personer og hvordan de har opfattet Martinus.

"Martinus - som vi kendte ham"   (8 dvd'er)
Martinus’ Erindringer - redigeret af Sam Zinglersen og udgivet i 1987
Kurt Christiansen: Martinus og hans livsværk, Det Tredie Testamente En biografi i 1-3 bind
Alf Lundbeck: "Dage med Martinus 1928 - 1932"
Per Thorell: "Testamentet - Optegnelser fra samtaler og samvær med Martinus" (1970 - 1981)

Radiointerview med Martinus elev Per Bruus-Jensen
http://www.martinusforum.dk/radiointerview-med-per-bruus-jensen

http://martinus-webcenter.dk/foredrag/
http://www.martinus-institut.dk/da/foredrag/

Her er det mesteren Martinus selv som taler:
http://www.martinus-institut.dk/da/foredrag/

Her i disse forneden udvalgte foredrag er der spørgsmål fra tilhørerne og man kan få et lille indblik i hverdagens problemer og hvad Martinus svarer på det.

Den personlige martinus kommer frem når man hører alle fordragende og det har været til stor gavn for mig og ikke kun at læse hvad Martinus har skrevet teoretisk.

http://www.martinus-institut.dk/da/foredrag/
1970.04.22 - Spørgetime for studiekredse
1969.05.26 - Spørgetime i Varnhem 26. maj 1969
1969.05.25 - Spørgetime i Varnhem 25. maj 1969
1968.06.03 - Spørgetime i Varnhem 1968
1967.05.15 - Spørgetime i Varnhem 1967
1966.08.21 - Spørgetime i Varnhem 1966
1965.06.20 - Spørgetime i Varnhem 1965

SPØRGSMÅL OG SVAR ved MARTINUS
http://martinus-webcenter.dk/spoergsmaal-og-svar.html

Slut.

 spurgt 17 Maj, 2016 af solen

1 Svar

0 stemmer
af

Det generelle svar må være ja, man kan godt lære noget af væsener som er højere udviklede end en selv. Det er nærmest en nødvendighed for at vi kan komme videre i vores udvikling.

Hvis det er mere konkret handler om jordmenneskets situation, så kræver det nok at afstanden i udvikling ikke er alt for stor eller området man skal lære på ikke ligger for langt væk fra det man selv er overbevist om. I første tilfælde kan det i et vist omfang blive misforstået (f.eks. kristendommens forståelse af kristus) eller i andet tilfælde kan det blive afvist (f.eks. materialisten som afviser alt åndeligt).

Hvis man er forbi de to kategorier, så mener jeg at man lære meget af en person som Martinus. Der står ikke så meget konkret handlingsanvisende i værkerne. Det bliver holdt i mere abstrakte former. Artiklerne er mere handlingsanvisende. Men ellers så er de foredrag og udtalelser, som du selv henviser til, gode steder at få et indtryk af hvad Martinus gjorde. Jeg synes selv at man kan blive overrasket nogle gange og det er ret lærerigt.

Men ellers er der vel ikke andet for end at prøve sig frem og reflektere over det som sker og forsøge at gøre det bedre næste gang.

af
Tak for et godt og klogt svar :) det blev jeg glad for at læse.

Jeg vil arbejde videre med at undersøge Martinus :) og andre sjæle fra et højere rige og se om jeg kan samle hvordan deres hverdags almindeligheder har været og hvordan de bærer sig ad med at løse hverdagens almindelige problemer.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvad Martinus engang sagde ved et foredrag:

Fra foredrag: 1967.05.15 - Spørgetime i Varnhem 1967:
Jeg anbefaler ikke nogen øvelser ud over denne ene, at man skal elske sin næste og øve sig i at være god og kærlig. Det er den allerfineste øvelse, og gør man det, retter al ting sig op.
 kommenteret 18 Maj, 2016 af solen
af
Tak - og god vind med undersøgelsen - meld gerne tilbage, hvis der er flere guldkorn :-)
...