Martinus Respondoj er sat på pause. Du i stedet følge og være med til opbygningen af en Martinus Wiki, hvor ideen er at få en nøgtern beskrivelse af alle Martinus' begreber.
0 stemmer
1.4k visninger
af
Hejsa, Jeg har lige genhørt foredraget af Mogens Møller, som hedder "Indvielse i hverdagens pyramide". Jeg synes at det er ret interessant at høre hvordan Keops pyramiden kan være et billede på den indvielse, dvs. oplysning eller forståelse, som vi selv i vores daglige liv bliver ført igennem. 

Kort sagt, så fortæller Mogens Møller, at vi i bunden af pyramiden kommer igennem en række fysiske udfordringer og får afprøvet vores ydmyghed (kan vi erkende at vi selv kan være årsag til de problemer vi oplever). 

I takt med vores selverkendelse kommer vi højere op i pyramiden og får større indsigt i livet. Han fortæller f.eks. at dronninge- og kongekammeret er udtryk for henholdsvis den feminine og maskuline pol. 

Til sidst kommer den indviede til sarkofagen i kongekammeret og må forlade sin krop for herefter at blive indviet i livslovene. Kunne den "prøvede" ikke klare prøverne i pyramiden blev vedkommende enten sindsyg eller døde (og, formoder jeg, forsøge igen i en kommende inkarnation). 

Jeg synes det er interessant at der kan være en sammenhæng mellem pyramiderne og vores hverdag og personlige udvikling. 

Jeg kunne dog godt tænke mig at høre, hvor meget Martinus selv har udtalt sig om dette og også gerne hvor. Der skulle være et foredrag eller en artikel om det, men jeg har ikke kunne finde noget. 

Jeg ved der står noget i erindringsbogen skrevet af Sam Zinglersen, så det er ikke det jeg mangler. Så for at opsummere mit spørgsmål: Hvor skriver eller taler Martinus om pyramiderne? Her er foredraget af Mogens Møller: 

af
Her med et par links til relateret materiale, men det er ikke af Martinus selv:
- http://www.livetseventyr.dk/2-26.htm
- http://www.martinus.dk/da/kosmos/kosmos/1950/kos1950-10-173.php
- Ole Therkelsens bog "Martinus og den ny verdensmoral" har et kapitel om pyramiderne

6 Besvarelser

0 stemmer
af

Martinus udtaler sig om pyramider fra omkring 31m00s i dette foredrag:

http://www.martinus.dk/da/foredrag/index.php?nr=104

Han taler om at pyramiderne ikke kan være lavet af jordmennesker. Det er lavet ved hjælp af okkulte krafter. Han siger ikke noget om hvorfor pyramiderne er blevet "bygget".

0 stemmer
af
Ole Therkelsen har lige udgivet et foredrag om "Pyramidernes hemmelighed".


+1 stemme
af
Martinus sagde I et fordrag, at det med pyramideindvielser ikke gælder mere. Ja nu er det vores egen indre pyamide vi skal finde ud af og komme ud I lyset. 
0 stemmer
af
0 stemmer
af
Martinus nævner pyramideindvielser i bogen "Den intellektualiserede Kristendom"

Han skriver:
"Menneskeheden er inde i en "pyramideindvielse". Ligesom aspiranten i sin tid til denne pyramideindvielse for at kunne blive ypperstepræst og farao måtte finde igennem pyramidens mørke gang, før han nåede op i kongeværdighed, således må mennesket i dag passere mørkets kulmination, men for åbent tæppe, for at blive et kristusvæsen, blive ét med Gud i hans "billede efter hans lignelse"."

0 stemmer
af
I småbogen "Hvad er sandhed" skriver Martinus:

"Men denne var altid fødslen af en ny »konge« eller et væsen, der kunne bestå den kunstige pyramideindvielse eller lignende, som ypperstepræste- eller kongeværdigheden betingede i et vist tidsrum af menneskehedens historie."

...