Martinus Respondoj er sat på pause. Du i stedet følge og være med til opbygningen af en Martinus Wiki, hvor ideen er at få en nøgtern beskrivelse af alle Martinus' begreber.
0 stemmer
142 visninger
af
I stk. 1275 argumenterer Martinus for at der ikke kan være livs- eller tankeformer, hvis der ikke fandtes intuition. Jeg håber at de fleste af os kan blive enige om at der findes livs- og tankeformer, så, hvis Martinus' argument passer, så må intuitionen findes. Så lad os se på hans argument og prøve at forstå det:

Fra LB4 stk. 1275, "Hvis intuitionsenergien ikke eksisterede", uddrag:

"Det er ikke nok for skabelse af liv og tilværelse, at der blot eksisterer de tre kendte "stofvariationer" i tilværelsen: den "faste", "flydende" og "luftformige" tilstand. Det er ganske rigtigt, at man endnu ikke i så stor en udstrækning kender den fjerde "stofvariation", men det betyder naturligvis ikke, at den ikke eksisterer eller er nødvendig. Denne "stofvariation" udgør hele den side ved materien eller stoffet, der er "stråleformig" eller kort sagt udgør den "åndelige materie". Hvad er "åndelige materier" andet end de stoffer eller foreteelser, man ikke direkte kan sanse med de fysiske sanser og derfor allerhøjst kun kan erkende i kraft af deres indirekte virkninger på det fysiske plan? - Af disse "åndelige materier" er "intuitionsenergien" selve kulminationen."

Så første præmis i Martinus' argument for at intuitionen eksisterer er at der findes åndeligt eller tankestof, dvs. tænkning. Han fortsætter:

"Hvordan skulle noget liv eller nogen tankeform, noget indre åndeligt syn eller noget litteraturværk, noget kunstværk kunne opleves i bevidstheden, hvis ikke materien kunne forekomme i "stråleformig" eller "åndelig tilstand", hvilket vil sige: i overfysisk tilstand? - Ja, der ville jo slet ikke på nogen som helst måde kunne eksistere "tænkning". Men dermed ville alt bevidsthedsliv være en umulighed. "Intuitionsenergien" er netop specialmaterien for al hundrede procents "åndelig skabelse"."

Med andre ord, så sætter Martinus tænkning og bevidsthed lig med at intuitionen eksisterer og med den præmis er der vel ikke så meget at snakke om. Modpræmissen her vil være at tænkning kan eksisterer uden intuition. Måske endda helt uden åndelige energier.

Spørgsmålet er om man kan komme igennem med et argument om at tænkning kan foregå uden åndelige energier.

Se hele stykke 1275 http://www.martinus.dk/da/dtt/index.php?bog=54&stk=1275

Dit svar

Dit viste navn (frivilligt):
Din email adresse vil kun blive brugt til at sende besked om dette spørgsmål.
Anti-spam verifikation:
Du kan logge ind eller oprette en gratis konto for at undgå denne verificering.
...