0 stemmer
57 visninger
af
Lurer på hvorfor det er sånn at Gud er ren kjærlighet og hvitt lys, og at vi utvikler oss mot dette. Og at det ikke er motsatt.

spurgt 13 Jan, 2015 af Bjørnar

1 Svar

0 stemmer
af

Jeg tror Martinus ville stille dit spørgsmål som noget i retning af: hvorfor er grundtonen i verdensaltet lys og ikke mørke?

I det evige perspektiv, så er verden aldrig startet fordi den altid har eksisteret. Så i det perspektiv er svaret "sådan er det bare". Ikke umiddelbart et fedt svar for folk der gerne vil have en forklaring. Men fra den vinkel tror jeg at det er det bedste man kan give.

Måske er dit spørgsmål mere rettet mod indicier for hvorfor kosmos grundlæggende er kærlighed og lys og ikke mørke og ondskab. I følge Martinus er det fordi verden har logik og formål, der i sidste ende går op i at skabe lys og kærlighed. Enhver fødsel indeholder en form for smerte. I følge Martinus er vi ved at blive født som rigtige mennesker og det kræver at der bliver skabt konstraster til næstekærligheden i vores bevidsthed. På den måde bliver mørke og ubehag et nødvendigt gode i vores evige liv selvom det lokalt set er mørkt og ondt. I det store perspektiv er det lokale ubehag en gode og på baggraund af det forkalrer Martinus at kosmos eller verden derfor overordnet set er et gode. Grundtonen er logik og lys.

...