0 stemmer
73 visninger
af

1 Svar

0 stemmer
af

Ligheden mellem Livets Bog og TheZeitgeistMovements NaturalLawRessourceBasedEconomy finder man i de dele hvor Martinus taler om det nye verdensstyre, stykke 103 og videre

http://www.martinus.dk/da/dtt/index.php?bog=51&stk=103

TheZeitgeistMovement har vel ednu ikke fået øjnene op for det kosmiske sammenhæng som ligger bag hele den levende verden, selvom de nok mere eller mindre ubevidst taler om at "we are all part of this organism we call humanity”. Dette rammer måske ikke helt plet med hensyn til den organisme vi jo faktisk lever i, men alligevel understreger det, at de har dybe humane værdier i deres bevægelse. De fokuserer på konkrete bud omkring hvordan det nye verdensstyre skal se ud. 

Forskellen er, at ifølge Martinus er menneskets mentale tilstand grunden til situationen vi har på planeten, hvor TheZeitGeistMovement mener at det er selve systemet der ligger bag problemet. Disse forskelle udelukker jo ikke hinanden, men det er vel mennesket der har skabt systemet, ikke systemet der har skabt mennesket. Der hvor man helt sikkert kan enes - er at systemet uanset hvad må udskiftes, samtidig med at TZM også mener at forandring kommer indenfra.

 

Her vil jeg foreslå at martinusforum sammensætter et "whitepaper" omkring martinus kosmologi, som tydelig viser de kosmiske sammenhæng med en videnskabelig metode. Da TZM er en “grass-root-movement” mener jeg at der er en mulighed for at de kan formidle dette videre, så flere mennesker får øjnene op for vores plads i verden. Jeg bidrager selvfølgelig gerne, men det er helt klart andre der har bedre helhedsforståelse omkring kosmologin.

besvaret 2 Nov, 2014 af patric

af
Jeg kunne godt være interesseret i at arbejde med sådan et white paper. Er der en bestemt videnskabelig metode, som du har i tankerne? Der er en hel række at tage fat i.

Jeg skrev selv lidt om at skabe bro mellem Martinus Verdensbillede og åndsvidenskaben for nogle år siden. Det var dog lidt "meta"-agtigt uden rent faktisk at gøre det, men mere om hvordan jeg mente at man kunne gøre det. Man kan finde artiklen her: http://www.martinusforum.dk/artikler/pragmatisk-brobygning-mellem-%C3%A5ndsvidenskaben-og-videnskabsteorien. Læg mærke til at den p.t. er delt op i syv sider.
af
Meget god artikel Lasse! Jeg ved ikke hvem der har skrevet følgende, men jeg synes det passer godt til temaet, har dog ikke læst den igennem ednu:
http://www.martinusforum.dk/artikler/åndsvidenskab-kontra-naturvidenskab

Jeg kunne godt tænke mig at snakke sammen om dette da det er enormt svært at vide hvilken fod man skal starte på, måske du kunne maile eller facebooke mig når du har tid
af
Det er Per-Bruus Jensen, som har skrevet den artikel du henviser til.

Du er velkommen til at maile mig på lasse@martinusforum.dk.
...