0 stemmer
132 visninger
af
Den skulle omhandle udvidelse, eksplosion, bevægelse, varme. Men tyngde forbindes da oftest med træghed og sammentrækning. Jfr. fx planeters dannelse ved gravitation.

spurgt 22 Aug, 2014 af Henrik

1 Svar

0 stemmer
af

Ja, tyngdeenergien har med udvidelse, eksplosion, etc. at gøre. For at bruge Martinus egne ord:

..."tyngdeenergien", [og] hvis natur må udtrykkes som eksplosiv, hvilket vil sige, at der i alle manifestationer, hvor denne energi er i overvægt, opstår ødelæggelse, adsplittelse, krig, mord, drab, lemlæstelse samt alle former for sygdomme, vil intolerancen således være at stadfæste som hovedsagelig bestående af denne energi. 
Livets Bog, Bind 1, stk. 168.

Og hvorfor så kalde det tyngdeenergi? Et hurtigt opslag i ordbogen giver bl.a. denne betydning af tyngde:

"vægt hvormed nogen eller noget påvirker eller tynges imod et underlag" (http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=tyngde)

Tyngde er altså noget, som kan påvirke noget på en måde, så det sættes i bevægelse (det tynges imod noget). Tyngdeenergien er varmen, som får noget til at udvide sig.

Tyngdeenergiens modsætning er følelsesenergien, som er kulden og har evnen til at trække sammen. Tilsammen udgør tyngde og følelse det som skal til for at opretholde det skabte.

Er tyngde et godt ord? Det var nok det bedste Martinus kunne finde. Martinus skriver at vores nuværende sprog ikke er udviklet i en grad, som gør det let at beskrive de kosmiske love. Derfor var han nødt til at bruge eksistererende ord i en ny betydning eller helt opfinde nye ord for at kunne forklare det evige verdensbillede.

...