0 stemmer
139 visninger
af
Martinus skriver om at vi i fremtiden får en samlet stat, som spænder over hele jordkloden. Vi ser allerede tegn på at nationalstaterne hænger mere og mere sammen, så når et land kommer i problemer, så giver det også problemer for andre lande.

Der er allerede en nationalstat under opbygning i form af FN. FN er dog præget af at flere magtfulde lande har vetoret. Det er lidt som at "høvdingene" mødes og hvis de kan blive enige, så er det fint, men hvis ikke, så går hvert land i den retning de nu selv synes. Det er ikke måden at man opnår et godt samarbejde.

Martinus beskriver at vi i fremtiden vil få en verdensstat og en verdensregering. Spørgsmålet er om denne stat bliver totalitær? Bekymringen er at ingen andre stater kan intervernere, hvis den kommer på vildspor, da der ikke er andre stater. Personligt vil jeg mene at en demokratisk proces og en mere udviklet befolkning (vi snakker ikke om noget der sker her og nu), vil være tilstrækkeligt til at vi ikke kommer til at se en stat, som bliver totalitær. Måske tager jeg fejl. Måske er der andre bud på hvorfor en verdensstat ikke kan blive totalitær?

3 Besvarelser

0 stemmer
af

Jeg fandt faktisk et direkte svar i stykke 103:

http://www.martinus.dk/da/dtt/index.php?bog=51&stk=103

Men denne regering kan ikke, på grundlag af de allerede nu eksisterende retsbegreber i jordmenneskeheden, udvikle sig til nogen som helst form for diktatur eller enevælde og således komme til at fremtræde som en fornyet eller forstærket udgave af de gamle enevældsdynastier, hvor folket var en herskers ejendom. Verdensdomstolen må blive folkeslagenes ejendom, hvilket i dette tilfælde altså vil betyde folkeslagenes tjener.

 

besvaret 2 Nov, 2014 af patric

0 stemmer
af

Hej Lasse,

Det bedste bud jeg har kunnet finde når det kommer til et nyt verdensstyre, kommer fra

www.thezeitgeistmovement.com

De pulbicerede en bog i år om hvordan en ny verdensstat skal se ud, det de kalder en

Natural Law/Resource-Based Economy (NLRBE)

Hele bogen er gratis at læse på nettet:

http://www.thezeitgeistmovement.com/uploads/upload/file/19/The_Zeitgeist_Movement_Defined_6_by_9.pdf

Deres svar er i meget korte træk: NEJ, det er ikke tale om et totalitært styre, her er et udklip fra -THE INDUSTRIAL GOVERNMENT- 

-A NLRBE's goal is to optimize technical efficiency and create the highest level of abundance possible, within the bounds of Earthly sustainability, seeking to meet human needs directly.

That noted, there are a number of assumptions, myths and confusions that have arisen over time that are worth addressing upfront. The first is the idea that this model is “centrally planned”. What this assumes, based on historical precedent, is that an elite group of people will make the economic decisions for the society.

A NLRBE is not centrally planned. It is a Collaborative Design System (CDS). It is based entirely upon public interaction, facilitated by programmed, open-access systems, that enable a constant, dynamic feedback exchange that can literally allow for the input of the public on any given industrial matter, whether personal or social. 

 

Bogen på sine lidt over 300 sider har et meget pakket inhold - og fra hvad jeg kan dømme - er der nogle rigtigt fede analyser af vores samfund man lige skal tænke lidt over. Jeg skal i hvert fald skaffe mig et exemplar

mvh Patric

besvaret 3 Sep, 2014 af patric

af
Det lyder godt. Jeg tror også at der er en film. Jeg har dog ikke fået set den. Hvordan er lighederne mellem thezeitgeistmovement og Martinus? Stiller det lige som et spørgsmål.
0 stemmer
af
Hej Lasse.

Jeg mener Martinus siger om verdensregeringen : Den kommer først, når tilstrækkelig mange mennesker opnår kosmisk bevidsthed. Lederne vil så også have kosmisk bevidsthed, hvilket vil garantere at totalitært styre umuligt vil kunne forekomme.

mvh.

Henrik.
...