0 stemmer
159 visninger
af
Jeg må lige uddybe ..

Spørgsmålet går ud på, at vi - som jeg ser det - har en eller anden indflydelse på hinanden. At man kan mærke hinanden - eller på den ene eller anden måde - være i en form fra ubevidst kontakt med nærstående.

Hvis man tager alle "overnaturlige" themaer, spøgelser, ånder, dæmoner, besættelser osv så er vel voodoo det eneste jeg vil kunne finde et realistisk sammenhæng i, dvs at andre har indflydelse på vores tankeformationer uden at vi er bevidste om dette.

Jeg synes at jeg kan finde ret mange eksempler på denne overfysiske kobling i hverdagen.

Hvis den overhovedet kan finde sted - denne tankeoverførsel..

Det Martinus siger er jo at vi overfører tanker via fysiske middel - via sprog - i denne robuste verden. Men det udelukker vel ikke en anden form for - stadig sløret - kommunikation udenfor det fysiske felt?

2 Besvarelser

0 stemmer
af
Hej Patric.

Ja, vi kan i meget høj grad påvirke hinanden, både i den fysiske materie, men også i åndelig materie, som tanker jo består af. Det er f.eks derfor at vi kan fornemme at "der var en ond stemning i lokalet", eller "der herskede en positiv atmosfære".

Men der er en meget vigtig ting som gør sig gældende. Det er, at man aldrig kan påvirke et andet levende væsen på en måde, som dette væsen ikke i forvejen er modtagelig for. Når det gælder tankepåvirkninger, så kan jeg kun påvirke et andet menneske positivt eller negativt, hvis dette væsen er modtagelig for den energi jeg udsender. Det er dette princip der sikrer, at intet væsen kan lide uret.

besvaret 4 Jul, 2014 af Svend

af
Ja lige netop. Man kan vel nærmere ligne det med at vi "parkerer" vores tanker for hinanden, og at vi kun fra vores egen vilje "samler" disse tanker op.

For at koble tilbage til mit spørgsmål om voodoo så betyder dette for mig, at man ikke direkte kan påvirke hinandens tanker, men at voodoo rent fysisk (via tale og ritualer) påvirker personen i at blive modtagelig for en form for positive eller negative tanker.
 kommenteret 5 Jul, 2014 af patric
0 stemmer
af

Det bedste svar jeg umiddelbart kan give er at tanker kommer fra vores jeg, som også er det som Martinus kalder X1. Jeg'et har en skabeevne (X2), som jeg'et skaber sine tanker med. Tanker er manifestationer og dermed en del X3 (måske... se relateret spørgsmål). Tilsammen udgør X1, X2 og X3 det levende væsen.

Woodoo tør jeg ikke udtale mig om.

af
Tak, jeg er helt enig. En tanke er vel en skabt ting i X3 ligesom alle andre fysiske manifestationer som kommer fra en vilje i X2.
 kommenteret 4 Jul, 2014 af patric
af
Vi burde bakke det op med et par citater fra Martinus, men jeg tror nu at denne her er god nok. Problemet i denne her kommentar er ordet tro - for hvorfor tro når vi kan vide? :)
...